04
فوریه

درب آپارتمان ، انواع درب ساختمان | درب ضد سرقت ، درب آپارتمان چوبی ، قیمت درب آپارتمانی


 درب آپارتمان با انواع اشکال و ویژگی های متنوع برای انتخاب وجود دارد. اگر قصد خرید درب آپارتمان برای منزل خود دارید ما در این مقاله اطلاعات لازم را برای یک خرید مطمئن در اختیار شما قرار می دهیم.

درب آپارتمان

ساختار درب آپارتمان

تقریبا همه درب های داخلی آپارتمان ها بجز درب های تمام چوب، از یک کلاف چوب روسی به صورت یک قاب چهار گوش که یک ورق از جنس های مختلف بر روی آن پرس می شود ساخته شده اند. درون این فضا را هم برای افزایش مقاومت درب در برابر ضربه، افزایش مقاومت حرارتی و صوتی و همچنین استحکام داخلی درب با روش های مختلف پر می کنند. یکی از این روش ها استفاده از شبکه های چوبی یا مقوایی به شکل لانه زنبور عسل است که به اصطلاح به آن هانی کامب (Honeycomb) می گویند. روش دیگر استفاده از پشم سنگ یا پلاستوفوم (یونولیت) در داخل این فضای داخلی است که عایق مناسبی در برابر تبادل حرارت و صوت می باشد.

درب آپارتمان HDF

درب های HDF از نوعی تخته فیبر فشرده با چگالی بالا (High density fiberboard) که از ترکیب خورده چوب و یکسری مواد نیمه آماده ساخته شده و بر روی یک کلاف چوب روسی پرس می شوند. درب HDF دارای انواع مختلف درب ملامینه یا HPL، درب HDF با روکش PVC، درب HDF با روکش چوب طبیعی و درب HDF ساده می باشد. درب های HDF ساده قابلیت رنگ‌ آمیزی به هر رنگی را دارند و رویه آنها به صورت مات می باشد.

درب آپارتمان

درب های HDF در کارخانه تولید و با دستگاه پرس گرم با طرح های خاص قالب گیری و تولید می شوند. به این خاطر درب های HDF ساده دارای طرح های با تنوع محدودتری نسبت به سایر درب ها می باشند. هرچند که به علت ساخت در کارخانه عمق طرح ها در این درب ها بیشتر است. به عنوان مثال درب های HDF با طرح قاب دار (که زیباترین آنها درب های سه قاب و‌چهار قاب عمودی با عمق زیاد می باشند) صرفا با ورق های HDF ساخته می شوند.

همچنین در کارخانه رگه هایی شبیه به چوب طبیعی بر روی این ورق ها بوجود می آورند تا طرح نهایی شبیه درب چوبی شود. می توان بر روی درب های HDF نیز مانند سایر درب ها طرح های با دستگاه برش CNC کار کرد که هرچه ضخامت ورق HDF کار شده روی درب بیشتر باشد، عمق شیار های CNC بیشتر و طرح زیباتری بدست می آید.

برای این کار باید از ورق های مسطح HDF (قالب گیری نشده) بر روی درب استفاده شود که هزینه بیشتری نسبت به ورق های قالب گیری شده دارد.  البته می توان از ورق های HDF به صورت ساده و بدون شیار و قالب گیری نشده و صرفاً با رنگ آمیزی نیز استفاده کرد.

از روکش چوب طبیعی چوب های درختان ملچ، بلوط و راش هم می توان برای زیبایی بیشتر کار روی درب های HDF استفاده نمود که بدیهی است باعث افزایش قیمت تمام شده درب می شود.

درب آپارتمان

انتخاب نوع و طرح و رنگ درب تماماً به انتخاب خریدار می باشد. شما می توانید در هنگام بازسازی خانه خود ، با توجه به نوع معماری و دکوراسیون داخلی طرح جدید منزل، از بین انواع طرح ها و رنگ های درب سفارش داده و آن درب بصورت سفارشی برای شما ساخته می شود.

درب های HDF را می توان هم روی چارچوب های فرانسوی معمول و هم با استفاده از چارچوب های چوبی پیش ساخته (به اصطلاح Frameless) با تزریق فوم پشت آن نصب کرد. این چارچوب ها معمولا از جنس و شکل و رنگ خود درب HDF ساخته شده و در محل به اندازه مورد نظر برش کاری شده و پس از نصب در جای خود برای استحکام بیشتر و پرنمودن فضای پشت آن تا دیواره از فوم تزریقی استفاده می شود. این روش مزایایی نسبت به استفاده از چارچوب فرانسوی دارد از جمله جلوگیری از اثرات نشست ساختمان بر روی درب که در چارچوب های فرانسوی به دلیل فلزی بودن چارچوب و تماس مستقیم چارچوب با دیواره ها و نعل درگاه، بعد از مدتی درب آپارتمان با مشکل بسته می شود و نیاز به رگلاژ مجدد پیدا می کند. همچنین چارچوب های چوبی زیبایی بیشتری نسبت به چارچوب های فرانسوی دارند و به دلیل هم رنگ و هم شکل بودن با درب، همخوانی بیشتری به فضای منزل می بخشند.

درب آپارتمان

ورق های HDF از خارج‌ کشور و عمدتاً از کشورهای چین، رومانی، ترکیه و مالزی تامین می شود و در ایران تولید نمی شوند. با توجه به کیفیت بهتر رویه تولید شده در کشور های ترکیه و رومانی، قیمت این درب ها از درب های با رویه ساخت کشور های چین و مالزی بیشتر است.

در حال حاضر روکش HDF در ضخامت های ۳ میل، ۶ میل و ۸ میل در بازار ایران موجود است. این درب ها هم برای نصب به عنوان درب اتاقی و سرویس بهداشتی و حمام کاربرد دارند و هم به عنوان درب ضد سرقت. از روکش های سه میل برای درب های اتاقی و از روکش‌های با ضخامت شش میلیمتر برای درب های ضد سرقت استفاده می شود. 

با توجه به اینکه رنگ رویه درب های HDF ساده ضد آب نمی باشد و در برخی موارد مشاهده شده که سازندگان این درب ها قسمت زیرین درب را که در معرض دید نیست رنگ آمیزی نمی کنند، بهتر است از این درب ها برای سرویس های بهداشتی استفاده نشود، زیرا درصورت برخورد آب با آن، کلاف چوبی زیر ورق HDF، آب را جذب کرده و متورم شده و به مرور زمان ورق رویه را از بین می برد.

بنابراین بهتر است بجای استفاده از درب HDF ساده رنگ آمیزی شده در سرویس بهداشتی و حمام، از درب های HDF با روکش ملامینه (یا همان درب های HPL) استفاده شود که مقاومت بالاتری در برابر رطوبت دارند. البته می توان از درب های HDF با روکش PVC نیز به عنوان درب سرویس بهداشتی استفاده کرد که به علت داشتن روکش PVC مقاومت بالای در برابر رطوبت از خود نشان می دهند. البته این روکش PVC تغییری در شکل و رنگ درب سرویس در مقایسه با درب سایر اتاق ها ایجاد نمی کند و فقط به عنوان یک لایه ضد آب عمل می کند.

در کل پیشنهاد می شود پس از نصب درب آپارتمان با هر نوع پوششی در محل های مرطوب نظیر سرویس بهداشتی و حمام، حتما گوشه های درب را با درزگیر های سیلیکونی بپوشانید تا در برابر نفوذ رطوبت مقاوم شوند. شما می توانید این درزگیر های سیلیکونی را به راحتی از ابزار فروشی ها تهیه نمایید.

درب آپارتمان HDF از لحاظ قیمتی ارزان و مقرون به صرفه تر از درب های MDF می باشند و تنها مشکل آنها کمبود واردات رویه این درب ها در برخی زمان ها و عدم تولید در داخل کشور می باشد.

درب آپارتمان

درب ملامینه یا HPL

درب آپارتمان ساخته شده از HDF و روکش شده با HPL که درب ملامینه نام دارند از جمله درب‌های روکشی می‌باشد که ورق رویه آن HDF است که بر روی آن یک ورق نازک از کاغذ کرافت به همراه رزین مخصوص پرس می شود.

معمولا کل‌ درب از HPL ساخته نمی شود و فقط سطح روی درب ملامینه است. اچ پی ال مخفف کلمه لامینت تحت فشار بالا است. اچ پی ال دارای مقاومت رطوبتی و حرارتی است و اگر ملامینه بر روی ورق HDF با ضخامت ۵ میلیمتر قرار گیرد، در برابر ضربه نیز مقاومت بالایی خواهد داشت.

[fvplayer id=”2″]

درب آپارتمان ملامینه نسبت به درب HDF ، درب MDF و درب های روکش چوب بسیارارزان تر است. در واقع این درب جزو ارزانترین درب ها می باشد.

علت این هزینه کمتر این است که درب ملامینه به علت داشتن روکش ملامینه دیگر نیازی به رنگ شدن ندارد و در واقع دارای طرح و رنگ های آماده و از پیش تعیین شده می باشند و رنگ درب های HPL به صورت براق است. لذا امکان سفارش طرح و رنگ دلخواه در این نوع درب وجود ندارد. همچنین روکش آن نسبت به چوب بسیار ساده تر است.

البته این کاهش قیمت در زیبایی کار به شدت محسوس است به طوری که در پروژه های لوکس معمولا از این درب ها استفاده نمی شود.

درب آپارتمان 

مزایای درب‌های ملامینه

  • مقاومت بالای رطوبتی
  • مقاومت حرارتی بالا 
  • مقاومت بالا در برابر ضربه 

معایب درب های ملامینه

  • مقاومت کم در برابر مواد اسیدی  و قلیایی (مواد شوینده و سفید کننده مثل جوهر نمک)
  • یکپارچه نبودن جنس سطوح درب (لبه ها از جنس دیگری است)
  • زیبایی به مراتب کمتر نسبت به درب های MDF ‌و روکش چوب
  • رنگ پریدگی درب به مرور زمان 
  • احتمال جدا شدن ورق از روی درب

درب آپارتمان ملامینه دارای مقاومت رطوبتی مناسب است و اگر از رنگ مرغوب برای نقاشی آن استفاده شود، رنگ آن سال ها ثابت و بدون تغییر باقی خواهد ماند.

بیشترین استفاده و بهترین گزینه برای مصرف درب های چوبی HPL، به عنوان دربهای داخلی و درب اتاقی و درب های سرویس بهداشتی و حمام می باشد.

درب آپارتمان

نکات مهم برای استفاده از درب ملامینه در سرویس بهداشتی و‌ حمام

با توجه به اینکه کلاف درب ملامینه از چوب است و روی آن روکشی نیست ، در صورت نفوذ آب به چوب ، چوب آب را جذب کرده و به مرور زمان رطوبت از پشت ورق ملامینه به HDF زیرین نفوذ خواهد کرد.

بنابراین حتما باید دور تا دور درب خصوصاً زیر درب به خوبی با یک عایق مناسب پوشش داده شود. برخی از سازندگان درب های ملامینه برای حل این مشکل دور تا دور کلاف چوبی درب ملامینه را با رزین ABS که در ساخت درب های ضد آب ABS استفاده می شود پوشش می دهند که این کار علی رغم ایجاد خاصیت مقاومت در برابر رطوبت، به دلیل عدم همخوانی ورق ملامینه و ABS از نظر ظاهری ، از زیبایی درب می کاهد.

برای حل این مشکل باید از رزین ABS تنها در قسمت زیرین درب ملامینه استفاده شود و چوب قسمت کناری و بالای درب صرفا رنگ آمیزی شود که با این کار‌ مقاومت درب در برابر رطوبت مناسب خواهد بود. باز چنانچه از نظر شما ، ضد آب بودن درب ، اهمیت زیادی دارد، بهتر است از درب های ضد آب ABS استفاده نمایید. 

درب آپارتمان

درب آپارتمان لمینت

کلاف این درب از چوب روس معمولا خشک است که درون آن از دو نوع مهار به شکل honeycom یا ضربدری کار می شود. رویه این درب ها از نوع MDF با رنگ مصنوعی به ضخامت های ۵ یا ۶ میلیمتر می باشد که روی آن روکشی از جنس لمینت کار می شود. این روکش مقاومت مناسبی در برابر رطوبت و خط و خش به درب می دهد. به علت ضخامت کم رویه MDF معمولا طرح های با شیارهای ساده و کم عمق بر روی این درب ها به روش CNC کار می شود. 

درب آپارتمان

درب آپارتمان MDF 

این درب از لحاظ کلاف مانند سایر انواع درب ها است ولی روکش آن از MDF با ضخامت حداقل ۵ میل و بیشتر تا ٨ میلیمتر می باشد.

بر روی روکش های ٨ میلیمتر طرح های با عمق بیشتر و زیباتری اجرا می گردد . همچنین روی سطح MDF تمام شده رنگ آمیزی طبیعی انجام می شود که سطح زیباتری نسبت به درب لمینت دارد .

رنگ مورد استفاده بر روی درب هایی که در مجاورت رطوبت قرار دارند مانند سرویس ها، رنگ پلی استر و در برخی موارد روغنی می باشد. این درب ها قبل از رنگ آمیزی یک مرتبه در محل اصلی نصب شده و پس از انجام سوراخ کاری ها و سمباده کاری های مورد نیاز ، درب از جا درآورده شده و برای رنگ آمیزی مجددا به کارگاه فرستاده می شود تا پس از رنگ آمیزی در محل خود نصب گردد.

درب آپارتمان

درب آپارتمان MDF با روکش چوب بلوط ، ملچ یا راش

ساختار درونی و روکش اصلی این درب مشابه درب MDF است و فقط در انتهای کار یک روکش نازک از چوب طبیعی روی MDF کار می شود که ظاهری زیباتر به درب می بخشد.

در انتها نیز یک لایه رنگ پلی استر بر روی آن اجرا می شود. همچنین بجای روکش های چوب طبیعی شما می توانید درب آپارتمان MDF با روکش PVC با طرح چوب سفارش دهید که هم ارزان‌تر و هم مقاومت بیشتری دربرابر رطوبت دارد که مناسب برای درب سرویس ها می باشد. 

درب چوب طبیعی

این درب همانطور که از نامش پیداست کاملا از چوب طبیعی ساخته می شود و هیچ فضای خالی در میان درب وجود ندارد و طبیعتاً قیمت بالاتر و وزن بیشتری نسبت به درب های دیگر دارد .