انواع آسانسور
06
آگوست

انواع آسانسور – معرفی کامل، مزایا و موارد استفاده

آسانسور یکی از مهمترین اجزاء ساختمان است. انواع آسانسور در بازار وجود دارد. انتخاب آسانسور مناسب برای یک ساختمان با توجه به تعداد طبقات ساختمان، نوع کاربری، تعداد دفعات استفاده از آسانسور و پارامترهای تخصصی دیگر انجام می شود. در این مقاله شما را با انواع آسانسور آشنا می کنیم.

آسانسورهای کششی بدون موتورخانه (MRL)

تکنولوژی آسانسورهای بدون موتورخانه در ابتدای سال ۱۹۹۰ معرفی شد. با ورود این آسانسور ها به صنعت ساختمان، معماران و طراحان ساختمان دیگر مجبور نبودند سازه ای مزاحم به نام موتورخانه را در  طراحی لحاظ کنند. این کار باعث شد طراحی ساختمان ها یکپارچه و زیباتر شود.

آسانسور بدون اتاقک
انواع آسانسور بدون اتاقک

این آسانسور ها جایگزین مناسبی برای آسانسورهای قدیمی و سنتی می باشند. در آسانسور های قدیمی موتور گیربکس با یک شاسی فولادی سنگین و پرحجم در موتورخانه آسانسور بر روی دال بتونی سقف چاه قرار می گیرد. اما در آسانسورهای بدون موتورخانه ، موتور کم حجم و کوچک و سبک به داخل چاه آسانسور منقل شده و با یک شاسی مختصر در بالاترین نقطه چاه بر روی ریل های آسانسور مستقر می شود و حداقل فضای ممکن را اشغال می کند.

آسانسور بدون اتاقک
اجزای آسانسور بدون اتاقک

 

 

مزایای انواع آسانسور های بدون موتورخانه

  • عدم نیاز به موتور خانه
  • نصب سریع
  • کم حجم بودن قطعات و لوازم
  • کاهش هزینه های ساخت و ساز ساختمان
  • سرویس و تعمیر و نگهداری راحت

آسانسور گیرلس یا بدون گیرباکس

موتور گیرلس در مقایسه با موتور گیربکس دار سنتی مزیت هایی مثل کاهش سر و صدا و لرزش و افزایش تحمل بار را دارا می باشد. موتور های گیرلس مصرف انرژی کمتر داشته و همچنین نیازی به روغن برای روانکاری ندارند.

مزایای سیستم موتور گیرلس نسبت به سیستم سنتی گیرباکس 

  • راندمان بالاتر
  • اتلاف انرژی کمتر
  • کیفیت حرکت بهتر خصوصاً در سرعت های بالاتر
  • نیاز به موتورخانه کوچک و حتی قابلیت اجرای بدون موتور خانه (MRL)
  • عدم نیاز به روغن کاری و کاهش آلودگی

انواع آسانسور پانوراما (کابین شیشه ای)

امروزه آسانسورهای پانوراما مورد توجه بسیاری از مهندسان و سازندگان ساختمان قرار گرفته است. این آسانسور ها دارای تنوع زیادی در زمینه طراحی می باشند.

جنس کابین پانوراما از نوع شیشه ای به نام لمینت سکوریت می باشد. این شیشه در مقابل ضربه بسیار مقاوم می باشد. چنانچه این شیشه بر اثر ضربه بسیار قوی بشکند، فرو نمی ریزد و در جای خود باقی می ماند. بنابراین براثر شکستن شیشه، افراد آسیب نمی بینند.

آسانسور پانوراما
انواع آسانسور پانوراما
آسانسور پانوراما
انواع آسانسور پانوراما

همچنین این نوع شیشه بر اثر سایش دچار خط و خش بر روی شیشه نمی شود. مزیت دیگر این شیشه ها این است که به راحتی قابل شستشو هستند و در اثر گذر زمان دچار رنگ پریدگی نمی شوند.

آسانسورهای هیدرولیکی

در آسانسورهای هیدرولیکی همان طور که از نامشان پیداست، از یک جک هیدرولیکی که در زیر کابین قرار می گیرد و با فشار روغن برای بالا و پایین رفتن استفاده می شود. به همین دلیل دیگر نیازی به اتاقک آسانسور در پشت بام نیست. همچنین با استفاده از این آسانسورها می توان دسترسی به پشت بام با آسانسور را فراهم کرد که در آسانسورهای سنتی مقدور نمی باشد.

آسانسور هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیکی

حرکت آسانسور هیدرولیک بسیار نرم و همراه با ایمنی است. همچنین انتخاب تجهیزات مناسب توسط شرکت سازنده باعث حرکت بهتر و توقف نرم تر این آسانسورها می شود.

آسانسورهای هیدرولیکی قابلیت حمل بار تا ۶۰ تن را دارا می باشند.

آسانسور هیدرولیکی ساختار مکانیکی منسجمی دارد و برای آسانسورهای دکوراتیو به همراه کابین های شیشه ای مناسب ترین گزینه هستند. به علاوه طراحی آسانسورهایی با سه درب در سیستم آسانسور هیدرولیکی میسر است.

براساس نیاز مشتریان، سرعت این آسانسورها تا یک متر بر ثانیه قابل دستیابی است. همچنین امکان حرکت تا ۷ طبقه توسط آسانسور هیدرولیکی وجود دارد.

آسانسور هیدرولیکی
اجزای آسانسور هیدرولیکی
اجرای آسانسور هیدرولیکی
اجرای آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیکی دارای امتیازاتی مثل هزینه نگهداری کم، انعطاف پذیری بالا، نصب آسان و مقرون به صرفه می باشند.

موارد استفاده از انواع آسانسور هیدرولیکی

  • قابل نصب در مکان های با چاله آسانسور کم عمق
  • بدون نیاز به موتور خانه در بالای چاهک آسانسور
  • امکان نصب در مکان هایی که چاه و چاله آسانسور پیش بینی نشده است
  • امکان نصب در ساختمان های قدیمی هنگام بازسازی
  • دارای قابلیت حمل مسافر، حمل بار و خودرو و کاربرد بیمارستانی

  • برای دریافت مشاوره درخصوص بازسازی داخلی منزل یا محل کار خود با گروه مهندسی فاربه تماس بگیرید.

    تماشا کنید: فیلم های کوتاه از تکنولوژی های روز ساختمان