02
آوریل

کابینت آشپزخانه | معرفی انواع کابینت |قیمت کابینت

معرفی انواع کابینت آشپزخانه

آشپزخانه قلب خانه و کابینت آشپزخانه مهمترین جزء آن است. کابینت باید متناسب با مساحت خانه، دکوراسیون منزل، رنگ های به کار رفته در خانه و در نهایت متناسب با چیدمان وسایلی که قرار است در آن قرار گیرند طراحی و اجرا شود. امروزه آشپزخانه صرفاً فضای پخت و پز نیست و خانواده از این فضا برای دورهمی کوتاه و همچنین صرف وعده های غذایی هم استفاده می کنند. بنابراین باید کابینت آشپزخانه طوری طراحی و اجرا شود که حس آرامش به افراد خانواده القا کتد.

کابینت آشپزخانه
کابینت آشپزخانه مدرن

در این مطلب، ابتدا محبوب ترین انواع کابینت در ایران را به شما معرفی می کنیم و در آخر توضیح می دهیم که چطور باید قیمت کابینت را محاسبه کنیم.

کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان به کابینتی می گویند که جنس درب آن از ام دی اف ۱۶ میلیمتر بوده که با رنگ پلی اورتان که پوششی ضد آب است پوشانده می شود. کابینت پلی اورتان در دسته کابینت های نئوکلاسیک قرار می گیرد.

کابینت آشپزخانه پلی اورتان
کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان در سه نوع مات، نیمه مات و براق تولید می شود.

ضخامت استاندارد درب کابینت پلی اورتان ۱۶ میلیمتر است که در صورت درخواست مشتری برای افزایش ضخامت به ۱۸ میلیمتر، قیمت آن ۲۰ درصد گرانتر می شود. همچنین برای ضخامت ۲۵ میلیمتر، هزینه ساخت ۳۰ درصد گرانتر خواهد بود.

رنگ پلی اورتان در ۶ مرحله مختلف بر روی درب کابینت پاشیده می شود. یعنی ۶ بار روی ورق MDF رنگ پاشیده می شود.

کابینت آشپزخانه پلی اورتان تیره
کابینت پلی اورتان

همچنین بعد از هر بار پاشش رنگ، باید رنگ خشک شده و سپس سمباده بخورد. در انتها هم یک لایه رنگ ضد آب روی درب کابینت اعمال می شود. به همین دلیل زمان تولید کابینت پلی اورتان کمی طولانی می شود. 

مدت زمان لازم برای ساخت کابینت پلی اورتان و نصب آن حدود ۳۰ روز می باشد.

کابینت آشپزخانه پلی اورتان
کابینت پلی اورتان

گروه مهندسی فاربه در پروژه های بازسازی خانه و آپارتمان از بهترین جنس ورق های کابینت موجود در بازار استفاده می کند.

ام دی اف به کار رفته برای تولید درب های کابینت پلی اورتان ساخت گروه مهندسی فاربه، از مرغوب ترین MDF های موجود در بازار می باشد. همچنین برای پوشش رنگ روی درب ها از باکیفیت ترین رنگ ها استفاده می شود.

کابینت پولیشی

کابینت پولیشی کابینتی است که جنس درب آن از ام دی اف با رنگ پولیش ساخته می شود. همچنین رنگ کابینت پولیشی مانند یک لایه شیشه ای به ضخامت ۳ میلیمتر بر روی بدنه کابینت اعمال می شود.

کابینت پولیشی جزو کابینت های نئوکلاسیک می باشد.

کابینت آشپزخانه پولیشی
کابینت پولیشی

استاندارد ضخامت درب های کابینت پولیشی ۲۵ میلیمتر می باشد. همچنین در صورت تمایل مشتری به افزایش ضخامت درب کابینت، برای ضخامت ۳۲ میلیمتر، ۲۰ درصد و برای ضخامت ۴۱ میلیمتر، قیمت کابینت ۳۰ درصد گرانتر خواهد بود.

رنگ پولیش در ۱۲ مرحله مختلف پاشیده می شود. یعنی ۱۲ بار روی ورق MDF رنگ پاشیده می شود. هر بار باید رنگ خشک شود، سمباده بخورد و رنگ لایه بعد پاشیده شود.

در آخر هم یک لایه ۳ میلیمتری رنگ روی درب مانند شیشه قرار می گیرد که بعد از انجام پولیش کاری مانند شیشه شفاف می شود. به همین دلیل زمان تولید کابینت پولیشی بیشتر از کابینت پولی اورتان است.

کابینت آشپزخانه پولیش
کابینت پولیشی

نکته دیگری که در قیمت کابینت پولیش تأثیر دارد مدل درب های آن است که با توجه به طراحی، قیمت آن متغیر است. علت تغییر قیمت به علت رنگ آمیزی آن است. زیرا درب ساده بسیار راحت پولیش می شود و رنگ آمیزی درب هایی که برآمدگی و تورفتگی دارد، زمان بر است.

انواع طرح های درب کابینت آشپزخانه پولیشی

  • درب قارچی یا انزو
  • طرح لوله ای یا فشنگی
  • طرح لوزی

کابینت ممبران

کابینت ممبران از رده کابینت کلاسیک است. کابینت ممبران همان MDF خام است که در کارخانه با دستگاه CNC برش داده شده و سپس با دستگاه وکیوم روی آن روکش PVC اجرا می شود.

کابینت آشپزخانه ممبران
کابینت ممبران طرح کلاسیک

اجزای تشکیل دهنده کابینت ممبران

  • درب قاب پنجره ای
  • درب ساده
  • ستون
  • سر ستون
  • تاج
  • کاور هود
کابینت آشپزخانه ممبران طرح کلاسیک
کابینت ممبران طرح نئوکلاسیک

انواع کابینت و کمد دیواری موجود در بازار و مقایسه قیمت آنها

انواع کابینت با تنوع جنس و رنگ در بازار برای انتخاب وجود دارد. در اینجا انواع کابینت و کمد دیواری های موجود در بازار را براساس قیمت تقریبی یک متر طول‌ به شما معرفی می کنیم. (توجه داشته باشید که قیمت ها مربوط به فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۰ می باشد) متریال های ذکر شده صرفا رویه کابینت هستند.

لیست قیمت کمد دیواری 

کمد دیواری هایگلاس (هر‌متر‌طول ۲ میلیون تومان )
کمد دیواری ممبران (هر متر طول ۲،۷۰۰،۰۰۰ تومان)
کمد دیواری پلی گلاس ۱۸ میل خارجی (هر متر طول ۳،۲۰۰،۰۰۰ تومان)
کمد دیواری پلی یورتان (هر متر طول ۳،۲۰۰،۰۰۰ تومان )
کمد دیواری روکش چوب (هر متر طول ۳،۵۰۰،۰۰۰ تومان)
کمد دیواری پولیش (شروع قیمت هر متر طول از  ۴،۲۰۰،۰۰۰ تومان )
کمد دیواری چوب طبیعی (شروع قیمت هر متر طول از ۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان) 

لیست قیمت انواع کابینت آشپزخانه

کابینت هایگلاس (هر متر طول ۳،۷۰۰،۰۰۰ تومان)
کابینت ممبران (هر متر طول ۴،۵۰۰،۰۰۰ تومان)
کابینت پلی گلاس ۱۸ میل خارجی (هر متر طول ۵،۵۰۰،۰۰۰ تومان )
کابینت پلی یورتان (هر متر طول ۵،۵۰۰،۰۰۰ تومان )
کابینت روکش چوب (هر متر طول ۶،۰۰۰،۰۰۰ تومان )
کابینت پولیشی (شروع قیمت هر متر طول از ۷،۰۰۰،۰۰۰ تومان)
کابینت چوب طبیعی (شروع قیمت هر متر طول از ۹،۰۰۰،۰۰۰ تومان)
شایان ذکر است هزینه حمل و نصب کابینت در شهر تهران معادل ۱۲ درصد و در شهرستان ها معادل ۱۷ درصد به قیمت های فوق اضافه می شود.
کابینت آشپزخانه
کابینت آشپزخانه ممبران طرح کلاسیک

اجزای داخلی کابینت آشپزخانه

 اما اجزای داخلی کابینت شامل چه قسمت هایی است:

بدنه کابینت

منظور از بدنه کابینت ها در واقع استراکچر داخلی کابینت است که اشیا‌ و وسایل آشپزخانه درون آن قرار می گیرند. بدنه کابینت را قریب به اتفاق کابینت ساز ها از ورق MDF سفید به ضخامت ۲ سانتی متر می سازند. 

لولا

انواع لولای ساده و آرام بند در بازار وجود دارند. لولا در کابینت هایی که درب آنها به بغل باز می شود به کار می رود . لولای آرام‌ بند همانگونه که از اسمش پیداست دارای مکانیزمی برای عدم به هم خوردن درب کابینت و آرام بسته شدن آن است. در بازار انواع لولا ساخت ایران، چین، ترکیه و کشور های اروپایی نظیر آلمان و ایتالیا وجود دارد. کیفیت های ساخت لولاهای ایرانی و چینی دارای درجه بندی است اما به طور کل لولاهای درجه یک ایرانی از لولاهای درجه یک چینی به مراتب بهتر و با کیفیت تر می‌ باشند. 

ریل

ریل ها برای کابینت های کشویی به کار می روند. انواع ریل های ساچمه ای و سرامیکی در بازار وجود دارند که البته لولاهای ساچمه ای متداول تر و به صرفه تر می باشند. در مقابل لولاهای سرامیکی دارای طول عمر بیشتر، کیفیت به مراتب بالاتر و طبیعتا قیمت بیشتر می باشند. در بحث ریل ها هم مشابه لولا، ریل های ایرانی دارای کیفیت بهتری نسبت به ریل های چینی می باشند.

جک پمپی 

جک برای کابینت هایی که درب آنها به بالا یا به پایین باز می شود به کار می رود. جک ها معمولا دارای مکانیزم آرام بند هم می باشند.

قسمت های مختلف کابینت آشپزخانه

سنگ رویه یا تاپس کابینت آشپزخانه

سنگ های مرمر به دلیل جذب آب زیاد و استحکام کم برای اجرا به عنوان سنگ تاپس مناسب نیستند و معمولا برای این منظور به کار نمی روند.
البته درصورتیکه رزین اپوکسی بر روی آنها زده شود، جذب آب آنها به مقدار زیادی کاهش می یابد.
سنگ های تراورتن که معمولا در نمای ساختمان به کار می روند به دلیل ساختار خلل و فرج گونه دارای جذب آب بالایی هستند و مناسب کابینت نمی باشند.
سنگ های گرانیتی که معمولا در کف سازی ها به کار می روند، جذب آب خیلی کمی دارند و مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند و برای کار روی کابینت (کانتر تاپ) مناسب هستند. البته سنگ های گرانیتی با ظاهر زیباتر قیمت بالاتری هم دارند. 
سنگ های کریستالی یا چینی از دسته سنگ های مرمریت هستند که جذب آب کمتری نسبت به سنگ های  تراورتن دارند و از نظر جذب آب مشابه سنگ های گرانیتی هستند اما مقاومت کمتری نسبت به سنگ های گرانیتی دارند.
البته سنگ های چینی دارای زیبایی بیشتر و طرح های متنوع تری نسبت به سنگ های گرانیتی می باشند. بنابراین به عنوان سنگ روی کابینت می توان از سنگ های چینی و یا گرانیتی استفاده کرد.

سوپری کابینت آشپزخانه

سوپری کابینت یکی از اکسسوری هایی است که کاربرد زیادی در آشپزخانه دارد. این فضا برای نظم دادن به وسایل آشپزخانه یا مواد غذایی و جادادن آنها در فضای کوچک کاربرد دارد.

سوپری کابینت آشپزخانه
سوپری کابینت آشپزخانه

سوپری به دو صورت ریلی یا به شکل لولایی باز و بسته شده و معمولاً فضای کمی از کابینت آشپزخانه را اشغال می کند.

سوپری برای ذخیره کردن و قراردادن مواد غذایی دم دستی مثل انواع روغن و ادویه جات کاربرد دارد.

از سوپری در کنار باکس (محفظه) قرارگیری یخچال، در کنار ماشین ظرف شویی و لباسشویی و همچنین در دو طرف گاز استفاده شود.

اسوپری کنار یخچال برای قراردادن مواد غذایی که در دمای اتاق نگه داری می شوند می باشد.

سوپر مارکت کنار گاز برای قرار گرفتن چاشنی های غذا و روغن ها کاربرد دارد.

از سوپری می توان برای قراردادن مواد شوینده لباس و ظروف نیز استفاده کرد که در کنار ماشین ظرف شویی و لباسشویی تعبیه می شود.

نحوه محاسبه قیمت ساخت انواع کابینت آشپزخانه

مطابق دستورالعمل ارائه شده از سوی اتحادیه کابینت سازان، هزینه ساخت هر بخش از کابینت آشپزخانه بر اساس درصدی از قیمت یک متر طول کابینت محاسبه می شود. درواقع هزینه یک متر کابینت برابر مجموع یک متر کابینت زمینی و یک متر کابینت هواییمی باشد. همچنین قیمت یک متر طول کابینت براساس جنس چوب و روکش به کار رفته در آن تعیین می شود. براین اساس هزینه ساخت انواع کابینت به شرح زیر می باشد:
کابینت آشپزخانه کلاسیک
کابینت ممبران طرح کلاسیک

هزینه ساخت هر متر طول کابینت زمینی آشپزخانه

هزینه ساخت هر متر طول کابینت زمینی برابر ۶۰ درصد یک متر طول محاسبه می شود. درخصوص محل قرارگیری ماشین لباس شویی و ماشین ظرف شویی، فقط طول صفحه روی دستگاه محاسبه می شود.

هزینه ساخت هر متر طول کابینت هوایی 

تا ارتفاع ۷۰ سانتی متر برابر ۴۰ درصد یک متر طول 
از ارتفاع ۷۰ تا ۹۰ سانتی متر برابر ۶۰ درصد یک متر طول 

هزینه ساخت هر متر طول کابینت ایستاده قدی یا کمدی به عمق ۶۰ سانتی متر

تا ارتفاع ۲۲۰ سانتی متر برابر ۱۸۰ درصد یک متر طول 
از ارتفاع ۲۲۰ تا ۲۴۰ سانتی متر برابر ۲۰۰ درصد یک متر طول 
از ارتفاع ۲۴۰ تا ۲۶۰ سانتی متر برابر ۲۲۰ درصد یک متر طول 
هزینه ساخت هر متر طول باکس (محفظه) یخچال فریزر ساید، برابر ۴۰ درصد یک متر طول می باشد.

هزینه ساخت هر متر طول کابینت اپن (open) یا جزیره

تا عرض ۶۰ سانتی متر برابر ۹۰ درصد یک متر طول 
از عرض ۶۰ تا ۸۵ سانتی متر برابر ۱۵۰ درصد یک متر طول 
از عرض ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی متر برابر ۲۰۰درصد یک متر طول

نحوه محاسبه قیمت ساخت کمد دیواری

محاسبه هزینه کمد دیواری براساس متر مربع می باشد.برای محاسبه کمد دیواری، عرض کمد دیواری را در ارتفاع آن ضرب می کنند. به عنوان مثال اگر عرض کمد دیواری ۲ متر و ارتفاع آن از زمین تا سقف کمد ۳ متر باشد، ۶ متر مربع کمد دیواری محاسبه می شود.

همچنین عمق استاندارد کمد دیواری ۵۵ تا ۶۰ سانتی متر است. در صورتیکه عمق کمد بیشتر از ۶۰ سانتی متر شود، به ازای هر ۱۰ سانتی متر، ۲۰ درصد به هزینه کار اضافه می شود.