کابینت آشپزخانه
14
جولای

انواع سیستم کابینت آشپزخانه به همراه مزایا و معایب

طراحی کابینت آشپزخانه علاوه بر زیبایی و طرح و رنگ، باید با توجه به ابعاد و اندازه آشپزخانه انجام شود. به طور کلی ۶ نوع چیدمان برای انواع کابینت آشپزخانه وجود دارد که هرکدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند.

در ادامه این مقاله، هر یک از این سیستم ها را برای شما شرح داده و به شما کمک می کنیم که سیستم مناسب برای آشپزخانه خانه خود را راحت تر انتخاب کنید.

کابینت آشپزخانه جزیره ای

آشپزخانه جزیره ای جزو محبوب ترین انواع کابینت آشپزخانه می باشد. سیستم جزیره ای بیشتر برای فضاهای بزرگ مناسب است. در این صورت می توان اطراف جزیره صندلی قرار داد و از آن به عنوان یک میز نهار خوری نیز استفاده کرد.

کابینت آشپزخانه جزیره ای
کابینت جزیره ای

همانطور که اشاره کردیم این نوع کابینت برای آشپزخانه های بزرگ مناسب است به گونه ای که اطراف جزیره به راحتی تردد صورت گیرد.

کابینت جزیره ای
کابینت جزیره ای

اگر فضای آشپزخانه شما به اندازه کافی بزرگ است می توانید از دو ردیف جزیره استفاده کنید. اما فراموش نکنید که باید فضای کافی در اطراف هر دو جزیره برای تردد وجود داشته باشد.

کابینت جزیره ای
کابینت جزیره ای
سیستم کابینت آشپزخانه جزیره ای
کابینت جزیره ای

مزایا

جزیره میانی می تواند به عنوان میز کار اصلی در آشپزخانه استفاده شود.

می توان با تعبیه اجاق گاز و سینک ظرف شویی در جزیره میانی از آن برای شستشو و پخت و پز های دم دستی استفاده کرد.

از جزیره می توان در آشپزخانه تمیز استفاده کرد و کارهای دم دستی را بر روی آن انجام داد.

از جزیره میانی می توان برای جداکردن فضای آشپزخانه و فضای نشیمن یا غذا خوری استفاده کرد.

معایب

جزیره میانی برای آشپزخانه های کوچک به هیچ وجه مناسب نیست.

جزیره میانی نباید بیش از حد بزرگ باشد. ابعاد آن باید طوری درنظر گرفته شود که فضای رفت و آمد به عرض حداقل ۱ متر در اطراف آن وجود داشته باشد.

آشپزخانه راه رویی (Galley kitchen)

آشپزخانه راه رویی جزو آشپزخانه های با کارایی بالا می باشد. در این سیستم آشپزخانه، کابینت ها در دو ضلع آشپزخانه به موازات و روبه روی هم نصب می شوند. این سیستم برای آشپزخانه های با طول زیاد و عرض کم و یا آشپزخانه های با فضای کوچک مناسب ترین سیستم می باشد.

آشپزخانه راه رویی
آشپزخانه راه رویی

مزایا

استفاده مناسب و کاربردی از فضاهای تنگ و با عرض کم

امکان ایجاد مثلث کار در آشپزخانه های با عرض کم

امکان تقسیم فضای فعالیت ها. به عنوان مثال شستشو در یک وجه آشپزخانه و پخت و پز در سمت دیگر.

سیستم آشپزخانه راه رویی
آشپزخانه راه رویی

معایب

آشپزخانه راه رویی باید به گونه ای اجرا شود که حداقل فضا به عرض ۱۲۰ سانتی متر در بین دو ردیف کابینت برای رفت و آمد راحت وجود داشته باشد.

در این سیستم، کشوها و کمد هایی که درب آنها به بیرون باز می شود می توانند در زمان باز بودن درب، مانع رفت و آمد راحت شوند.

برای حل این مشکل استفاده از درب های کشویی توصیه می شود.

آشپزخانه خطی

اگر عرض آشپزخانه به اندازه ای کم است که امکان اجرای سیستم راه رویی را نمی دهد، به ناچار باید از سیستم های جایگزین نظیر سیستم کابینت خطی استفاده کنیم. در این سیستم، کابینت صرفاً در یک وجه دیوار آشپزخانه اجرا می شود. اگر فضای کافی وجود داشته باشد می توان یک جزیره کوچک یا یک میز نهار خوری کوچک در کنار کابینت خطی به کار برد.

سیستم کابینت آشپزخانه خطی
کابینت آشپزخانه خطی

آشپزخانه L شکل

همانطور که از نام آن پیداست، در این سیستم، کابینت ها در دو ضلع عمود بر هم اجرا می شوند. همچنین درصورت وجود فضای کافی و تعبیه یک جزیره میانی، فضای آشپزخانه به خوبی از سایر فضاهای منزل تفکیک می شود. در این سیستم می توان در یک ضلع وسایل مربوط به پخت و پز مثل اجاق گاز، فر و ماکروفر و در ضلع دیگر، لوازم مربوط به شستشو و آماده سازی مواد غذایی مثل سینک ظرف شویی را قرار داد.

کابینت آشپزخانه L شکل
کابینت آشپزخانه L شکل

مزایا

این سیستم هم در آشپزخانه های کوچک و هم در آشپزخانه های بزرگ به همراه یک جزیره میانی و یا یک میز نهار خوری قابل اجرا است.

این سیستم کابینت، آشپزی و کار در آشپزخانه را برای ساکنین بسیار راحت می کند. حتی دو نفر می توانند به صورت همزمان و بدون ایجاد مزاحمت با یکدیگر در آشپزخانه فعالیت داشته باشند.

اگر آشپزخانه شما فضای کافی برای قرار دادن یک جزیره میانی را دارد، توصیه می شود حتماً از آن استفاده کنید. با وجود جزیره میانی، آشپزخانه به سایر فضاهای خانه مرتبط می شود و نیازی نیست تمام وسایل در گوشه های آشپزخانه گذاشته شوند.

معایب

در سیستم L شکل، در گوشه محل تلاقی دو ضلع کابینت، اندکی از فضای کابینت ها از بین می رود. بهترین روش برای استفاده از گوشه ها، استفاده از کابینت های با کشو مورب می باشد.

آشپزخانه U شکل و سیستم G شکل

در این سیستم همانگونه که از نامش مشخص است، کابینت به شکل حرف U انگلیسی نصب می شود. منظور این است که کابینت ها به سه ضلع دیوار آشپزخانه متصل باشند. امروزه که آشپزخانه ها در حال بزرگ تر شدن هستند، سیستم U شکل کمتر به کار می رود.

کابینت آشپزخانه U شکل
کابینت آشپزخانه U شکل

شکل مدرن این سیستم که کارایی بیشتری دارد به صورت سیستم L شکل اجرا شده و در کنار آن یک ردیف کابینت به صورت شبه جزیره از یک طرف متصل به کابینت L شکل و از سمت دیگر آزاد اجرا می شود. به این شکل رابطه آشپزخانه با فضای نشیمن هم برقرار خواهد شد. این سیستم چیدمان کابینت، سیستم G شکل نام دارد.

مزایا

این سیستم هم در آشپزخانه های کوچک و هم در آشپزخانه های بزرگ قابل اجرا است.

در این سیستم کابینت از سه طرف به دیوار متصل است، بنابراین فضای کافی برای آشپزی و نگهداری وسایل در اختیار خواهد بود.

همچنین این سیستم برای افرادی که تمایل ندارند حین کار در آشپزخانه کسی مزاحم آنها باشد، بسیار مناسب است.

معایب

در سیستم U شکل همانند سیستم L شکل، در گوشه محل تلاقی دو ضلع کابینت، اندکی از فضای کابینت ها از بین می رود.


در این مقاله سعی کردیم با توضیح مزایا و معایب هر یک از انواع سیستم های کابینت آشپزخانه، اطلاعات کافی در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. 

شما هم اگر قصد تعویض کابینت و تغییر دکوراسیون آشپزخانه خود را دارید، کارشناسان ما در گروه مهندسی فاربه آماده ارائه مشاوره فنی و خدمات تخصصی به شما می باشند.